رابطه جنسی در بارداری - پورتال رنگی
رابطه جنسی در بارداری چه فوایدی دارد؟
شکمتان نفخ دارد و پشتتان درد میکند… اولین کلمهای که در این شرایط برای توصیف بارداریتان به کار میرود قطعا جذاب نیست. شاید با خودتان فکر کنید که نمیتوانید خیلی کارها را در این دوره انجام دهید که از جمله آنها برقراری رابطه جنسی با همسرتان است. در حالی که رابطه جنسی برای مادر، پدر و حتی جنین مزایایی دارد.رابطه جنسی برای مادران باردار بی خطر است مگر در مواردی که پزشک دستور داده داشتن رابطه جنسی در طول بارداری خطرناک است. اما مهم است که این کار را به آرامی انجام دهید. بارداری با تغییرات هورمونی همراه است و به همین دلیل ممکن است برخی تمایل بیشتری به رابطه جنسی داشته باشند و برخی برعکس هیچ میل جنسی نداشته باشند. خشکی و گردن رحم حساس و لکه بینی تمام دلایل ممکن برای انجام این کار به آهستگی است.
برخی از مزایای برقراری رابطه جنسی در دوران بارداری
– رابطه جنسی باعث می شود راحت تر بخوابید
هر مرحله از بارداری میتواند بر خواب مادر اثر بگذارد. تکرر ادرار از سه ماهه اول تا سوم ادامه دارد و میتواند باعث شود، مادر راحت نخوابد. رابطه جنسی میتواند راهحل خواب ناراحت باشد زیرا بلافاصله بعد از ارگاسم، پرولاکتین ترشح میشود که به احساس آرامش و خواب آلودگی مادر کمک میکند و باعث میشود مادر صبح را با انرژی شروع کند.
– رابطه جنسی منظم سیستم ایمنی را تقویت می کند
تحقیقات نشان داده است که افرادی که رابطه جنسی منظم دارند کمتر بیمار میشوند. زنان باردار در حال حاضر سیستم ایمنی سرکوب شده دارند. رابطه جنسی آنتیبادیها را افزایش میدهد و میتواند سرماخوردگی را از شما دور کند.
– عضلات کف لگن با رابطه جنسی تقویت می شود
بسیاری از زنان هستند که با عطسه، خنده یا تعجب ممکن است به طور غیرمنتظر نشت ادرار داشته باشند. کف لگن شما مکانی برای نگه داشتن همه اعضای لگن از جمله مثانه است. یکی از راههای تقویت کگل برقراری رابطه جنسی است. کگل عضلات ماهیچههای کف لگن است که میتواند از جریان ادرار جلوگیری کند. رسیدن به ارگاسم باعث انقباض این عضلات میشود که خود تمرینی به حساب میآید.
– رابطه جنسی میتواند مانع بروز درد شود
برخی از زنان در طول روز مدام روی تخت دراز میکشند زیرا به هیچ عنوان احساس راحتی نمیکنند. رشد سریع رحم میتواند اثری منحصر به فرد در بدن به جا بگذارد که گاهی اوقات باعث درد میشود. با این حال رابطه جنسی میتواند مانع بروز درد شود. اکسیتوسین یا همان هورمون عشق حین ارگاسم ترشح میشود و میتواند تحمل درد را بیشتر کند.
– رابطه جنسی باعث بهتر شدن خلق و خو می شود
گاهی اوقات بارداری سخت است. خستگی و عوارض بارداری میتواند خلق و خوی مادر را تحت تاثیر قرار دهد اما رسیدن به ارگاسم در طول رابطه جنسی میتواند با آزاد کردن اندورفین به تقویت خلق و خو کمک کند. اکسی توسین آزاد شده باعث رشد دلبستگی و نزدیکی بین پدرو مادر میشود و موجبات شادی بیشتر را فراهم میکند.
– رابطه جنسی باعث کاهش فشار خون می شود
رژیم غذایی مناسب کمک زیادی به حفظ فشار خون سالم در دوران بارداری میکند اما مشخص شده است که رابطه جنسی در کاهش فشار خون سیستولیک بسیار موثر است. نگهداشتن فشار خون در محدوده سالم میتواند به معنای بارداری کم خطر و نوزاد سالم است.
آیا مقاربت جنسی دردوران بارداری امکان پذیر است؟
به موازات پیشرفت دوران بارداری به صورت طبیعی ، داشتن مقاربت جنسی هر زمان که لازم باشد بدون مانع است. اما تمایل به این عمل در دوران بارداری دچار تغییر می شود. ابتدا به دلیل نوسانات هورمونی ، خستگی یا تهوع ، باعث کاهش این تمایل شود. د ر طول سه ماه دوم به دلیل افزایش جریان خون در اندام تناسلی و سینه ها ممکن است تمایل شما برای مقاربت را افزایش می دهد. و مجددا در سه ماه سوم به دلیل افزایش وزن ، درد کمر و سایر علائم بار دیگر احساس شما را نسبت به مقاربت کاهش می دهد.
آیا مقاربت جنسی د ردوران بارداری باعث سقط جنین می شود؟
این مسئله باعث نگرانی خیلی از افراد می شود به خصوص در سه ماهه اول بارداری . اما خوشبختانه این طور نیست. سقط جنین معمولا به دلیل اختلالات کوروموزومی و یا سایر مسائل مربوط به رشد جنین می باشد و نه بدلیل آمیزش در این دوران.
آیا مقاربت جنسی در دوران بارداری به جنین آسیب وارد می کند؟
جنین در حال رشد به وسیله مایع آمنیوتیک موجود در رحم حفاظت می شود . و لذا این عمل نمی تواند جنین را تحت تاثیر منفی قرار دهد.
بهترین نوع مقاربت جنسی در دوران بارداری چیست؟
تا زمانی که شما کاملا در این رابطه راحت هستید ، هر نوع مقاربت در طول بارداری بدون اشکال است. به موازات پیشرفت در این دوران مثلا به دلیل تغییرات فیزیکی نوع مقاربت نیز تحت تاثیر قرار میگیرد . مثلا خوابیدن به پشت سخت می شود. بنابراین خود زوجین با توجه این مسائل موضع خود را در حین آمیزش می توانند تغییر دهند تا بدون هیچ گونه ناراحتی و درد مقاربت انجام شود.
داشتن مقاربت دهانی یا مقعدی چه طور؟
مقاربت دهانی در دوران بارداری بلامانع است، اما با رعایت احتیاط لازم. مثلا از دمیدن هوا به داخل واژن باید خودداری کرد زیرا در موارد نادر سبب انسداد رگ های خونی می شود. و این می تواند سلامت نوزاد را به خطر اندازد.و اما مقاربت مقعدی در دوران بارداری توصیه نمی شود. زیرا در صورت داشتن همورویید(بواسیر) وابسته به دوران بارداری این امربا درد و ناراحتی بیشتری همراه خواهد بود و بعلاوه احتمال انتقال باکتری ها ی عفونی از رکتوم به واژن افزایش می یابد.
آیا استفاده از کاندوم اجباری است؟
مقاربت بدون استفاده از کاندوم می تواند احتمال انتقال بعضی بیماری های مقاربتی را افزایش دهد و همین امر می تواند سبب افزایش خطر ابتلا به عفونت شود که به هر حال سلامت جنین را به خطر می اندازد. بنابر این در صورت داشتن سابقه هر نوع بیماری ناشی از مقاربت بهتر است از کاندوم استفاده شود.
آیا شور و هیجان ناشی از مقاربت می تواند سبب زایمان زود رس شود؟
مسلما لذت و ناشی از این فرایند سبب انقباض رحمی می شود، اما این انقباض با انقباض مربوط به زمان وضع حمل فرق می کند.اگر بارداری شما کاملا به صورت نورمال است، لذت جنسی نمی تواند باعث زایمان زود رس شود، حتی در ماه های آخر بارداری.
چه زمان باید از مقاربت جنسی در دوران بارداری اجتناب کرد؟
اگر چه مقاربت در این دوران بی خطر است، اما بعضی وقتها بدلایلی چند که در ادامه ذکر می شود بهتر است با احتیاط بیشتری عمل کنیم. بنا به تشخیص متخصص، شما باید از آمیزش اجتناب کنید، اگر:
– احتمال زایمان زودرس در شما زیاد است.
– شما خونریزی بدون دلیل مهبلی دارید.
– ترشح ماده آمونیوتیک دارید.
– گردن رحم قبل از موعد باز شود
– جفت به صورت کامل یا جزئی بخشی از دهانه گردن رحم را پوشانده است.
در صورت عدم تمایل به آمیزش چه کنید؟
این امر طبیعی است، آن هم به دلیل وضعیت خاصی که دارید. پس بهتر است در این رابطه با همسر خود صحبت کنید و روابط زناشویی خود را در این مدت به گونه ای دیگر رونق دهید.چه زمان بعد از زایمان می توان اقدام به مقاربت نمودبعد از زایمان چه به صورت طبیعی چه به صورت سزارین بدن شمانیاز به زمان برای التیام و بازسازی دارد. بنابر این به عقیده اکثر متخصصین بهتر است 4 الی 6 هفته بعد از زایمان اقدام به مقاربت کنید.این بهترین زمان است تا گردن رحم مجددا جمع شده و اندازه طبیعی و نورمال برسد و بعلاوه هر گونه زخم وشکاف ناشی از جراحی برای زایمان التیام یابد. اگر به دلیل زخم شدید یا هر وضعیت دیگر زمان بیشتری لازم است بهتر است روابط خود را به گونه ای دیگر حفظ کنید. مثلا غنودن در کنار هم یا داشتن گفتگوی صمیمانه و…..و زمانی که آمادگی لازم را برای مقاربت بدست آوردید، بهتر است به آرامی و با استفاده از وسایل ضدبارداری مطمئن اقدام کنید.
منبع : beytoote و niniban.com
خیلی آموزنده و مفید بود…عالی????