شیرین بیان : خواص درمانی شیرین بیان / مضرات شیرین بیان - پورتال رنگی
شیرین بیان : خواص درمانی شیرین بیان / مضرات شیرین بیان
شیرین بیان: این روزها بازار طب سنتی داغ است و در این راستا بر استفاده از انواع گیاهان دارویی تاکید می شود. یکی از این گیاهان شیرین بیان است که دارای خواص بسیار زیادی است و در این مطلب ما به طور مبسوط این خواص را مورد بررسی قرار داده ایم که امیدواریم مورد استفاده شما قرار گیرد. در ادامه با ما همراه باشید.
نام علمی گیاه دارویی شیرین بیان (glycyrrhize globra) است که گیاه بومی مناطق مدیترانه است و در بیشتر نقاط ایران میروید، برگهای گیاه شیرین بیان ترکیب شده اند از تعدادی برگچههای سبز رنگ است. گلهای این گیاه رنگ بنفش، سفید و زرد دارند.. گیاه شیرین بیان ریشه عمیقی دارد و پوسته ریشه گیاه شیرین بیان قهوهای سیر و سیاه رنگ است و مغز ریشه زرد رنگ بوده و طعم آن بسته به انواع مختلف تغییر میکند.

شیرین بیان : خواص درمانی شیرین بیان / مضرات شیرین بیان
خواص شیرین بیان
- برای برطرف کردن سنگینی معده و هضم غذا بعد از غذا یک فنجان از جوشانده شیرین بیان استفاده کنید.
- مهمترین خاصیت شرین بیان درمان کننده زخم معده و سرطان معده است برای این منظور شربت شیرین بیان را آماده کنید و هر روز به مقدار یک قاشق غذا خوری قبل از غذا به فرد دهید و اگر این کاررا تا ۴ ماه تکرار کنید شخص معالجه خواهد شد .
- برای درمان موخوره چای شیرین بیان را به موها بمالید
- گیاه شیرین بیان برای تقویت عمومی بدن مفید است و خوردن آن از پیری زودرس جلوگیری میکند و برای نرم کردن سینه موثر است.
- در طب سنتی از گیاه شیرین بیان برای درمان اسپاسم عضلات و تورم، برونشیت، روماتیسم و ورم مفاصل استفاده میشود.
- گیاه شیرین بیان برای تقویت چشم و رفع سردرد مناسب است و برای این منظور ۲ گرم ریشه شیرین بیان را پودر کرده و با یک گرم شکر و یک گرم رازیانه مخلوط کنید سپس آن را در آب خیس کرده و هر روز بخورید.
- اگر مشکل بوی پا و امثالهم دارید، باید بدانید که برای رفع بوی بد بدن، زیر بغل و بین انگشتان پا برگ شیرینبیان را به صورت ضماد بگذارید.
- گیاه شیرین بیان ملین است و معمولاً آن را با گیاهان دیگر مخلوط میکنند که انقباضات را کم می کند.

شیرین بیان : خواص درمانی شیرین بیان / مضرات شیرین بیان
- بیماران دیابتی نباید شیرین بیان استفاده کنند.
- برای درمان سوختگیهای شدید برگ خشک شیرینبیان را سائیده با روغن زیتون مخلوط نموده به صورت مرهم بمالند.
- شیرین بیان ورم معده را برطرف میکند تنگی نفس را تسکین میدهد و برای درمان سوء هاضمه و از بین بردن نفخ شکم مفید است.
- برای تقویت اعصاب ابتدا ریشه شیرینبیان را در آب سرد خیسانده سپس میجوشانیم ۱۲ ساعت بماند صاف نموده و از این جوشانده روزی ۳ فنجان بنوشند.
چه کسانی باید از مصرف شیرین بیان خودداری کنند؟
* کسانی که فشار خون دارند از خوردن شیرینبیان پرهیز کنند. همینطور کسانی که ناراحتی های شدید کبدی دارند از جمله صفرا و سیروز کبدی نباید استفاده کنند. باید بدانید که مدت استفاده شیرینبیان نباید بیش از ۳ هفته باشد.
خواص و مضرات شیرین بیان (مقاله دوم)
شیرین بیان یک گیاه خودرو می باشد که دارای ساقه و ریشه دارویی است ، ریشه این گیاه شیرین می باشد و گیاه چند ساله می باشد و حدود یک الی دو متر رشد می کند. این گیاه بومی اروپا و آسیا می باشد و در این مناطق رشد می کند. مصریان باستان عاشق شیرین بیان بودند و از چای ریشه ی آن برای درمان دردهای مختلف استفاده می کردند.
شیرین بیان گیاه پر فایده و مفیدی است و خواص بسیار زیادی دارد که همگی این خواص را نمی توان به طور کامل در یک مقاله گنجاند ، به همین جهت خلاصه ای از خواص شیرین بیان را برایتان جمع آوری کرده ایم. برای شناخت بیشتر مهم ترین خواص شیرین بیان در ادامه با ما همراه باشید.
خواص شیرین بیان
شیرین بیان مفید برای دیابتی ها
عصاره موجود در شیرین بیان گلابریدین می باشد که باعث حفاظت از نورون ها در بیماران دیابتی می شود. این ماده باعث جلوگیری از اختلالات شناختی در افراد می شود. برای بهبود در عملکرد یادگیری بیماران دیابتی بسیار مفید می باشد. این گیاه دارای خواص ضد دیابت می باشد که باعث کاهش قند خون شده و به بیماران دیابت نوع ۲ کمک می کند.
سم زدایی بدن با شیرین بیان
شیرین بیان دارای خاصیت ملین می باشد که باعث سم زدایی روده بزرگ می شود. عصاره موجود در این گیاه باعث تحریک سم زدایی بدن شده و مواد سمی را از بدن خارج می کند.
شیرین بیان برای بهبود زخم های دهانی
اگر در دهان شما زخم های مکرر و دردناک وجود دارد می توانید به کمک شیرین بیان آن را درمان کنید. زخم های دهانی و آفت های دهان غیرمسری هستند که بر روی لثه و داخل دهان ایجاد می شود. مطالعات نشان می دهد که برای درمان آفت های دهان می توان از شیرین بیان استفاده کرد چرا که باعث بهبود التهاب می شود. مواد مفید در شیرین بیان باعث تسریع زخم ها و دردها می شود.
سلامت قلب با شیرین بیان
آنتی اکسیدان های موجود در شیرین بیان باعث جلوگیری از استرس و بیماری های قلبی در بیماران دیابتی می شود. ریشه شیرین بیان باعث حفاظت از عروق شده و از تشکیل پلاک در شریان ها جلوگیری می کند.
شیرین بیان مفید برای بیماری اچ آی وی
شیرین بیان برای کنترل و درمان بیماری اچ آی وی موثر است. مطالعات صورت گرفته نشان می دهد که گلیسیریزین موجود در شیرین بیان باعث تولید بتاکموکاین می شود که برای جلوگیری از تکثیر ویروس اچ آی وی موثر است. شیرین بیان باعث جلوگیری از تخریب گلبول های سفید خون می شود و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
سلامت کبد
شیرین بیان دارای گلیسیریزین می باشد که باعث کاهش میزان سمی بودن بدن می شود. این امر به کبد کمک می کند تا وضعیت بهتری داشته باشد. فلاونوئید ازوئگوئتیدین موجود در این گیاه دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد که باعث مهار بیماری های کبدی می شود. شما می توانید از شیرین بیان برای جلوگیری از بیماری های کبد استفاده کنید.
درمان اختلالات عصبی با شیرین بیان
شیرین بیان باعث درمان اختلالات عصبی می شود. شیرین بیان باعث جلوگیری از جریان غیر ارادی اشک و سایر مشکلات عصبی می شود و به بیماران مبتلا به فلج بل کمک بسزایی می کند.
پاکسازی سیستم تنفسی
شیرین بیان برای درمان مشکلات تنفسی نقش مهمی دارد. این گیاه برای درمان گلودرد ، سرفه ، سرماخوردگی ، برونشیت و بیماری های ریوی استفاده می شود. شیرین بیان باعث رهایی از عفونت های تنفسی فوقانی می شود.
شیرین بیان خلط آور می باشد و به خروج خلط از ریه ها و نایژه ها کمک می کند. همچنین این گیاه برای تسکین اسپاسم ها برونش موثر می باشد. شیرین بیان باعث کاهش تنگ شدگی مسیر تنفس و هوایی شده و باعث درمان آسم می شود.
سلامت دهان و دندان با شیرین بیان
عصاره این گیاه برای درمان بیماری های دهان و دندان موثر است. برای جلوگیری از ورم و التهاب لثه کاربرد دارد. شیرین بیان دارای خاصیت ضدمیکروبی می باشد که برای مقابلیه با استرپتوکوک موتانس موثر است.
شیرین بیان از تشکیل پلاک های دندانی پیشگیری می کند. خاصیت ضد باکتریایی این گیاه باعث می شود تا شیرین بیان به عنوان یک گیاه مناسب برای استفاده در تولید خمیردندان ها و دهان شویه ها باشد.
خواص ضد عفونی کننده شیرین بیان
شیرین بیان دارای اسید گلیسیریزیک می باشد که برای درمان عفونت های ویروسی ، قارچی ، باکتریایی موثر است. مطالعات نشان می دهد که شیرین بیان برای مهار رشد ویروس تبخال و جلوگیری از سلول های سرطانی موثر می باشد. شیرین بیان با عفونت زونا مبارزه کرده و باعث از بین بردن ویروس آبله مرغان می شود.
درمان مشکلات معده با شیرین بیان
ریشه شیرین بیان برای درمان بیماری های گوارشی مفید است. عصاره این گیاه برای جلوگیری از مسمومیت های غذایی ، زخم معده و سوزش سر دل کاربرد دارد. شما می توانید از پوشش داخلی معده برای برقراری تعادل استفاده کنید. این ویژگی باعث حفظ تعادل و تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
شیرین بیان برای درمان افسردگی
ترکیبات موجود در شیرین بیان باعث جلوگیری از افسردگی می باشد. این امر برای زنان یائسه بسیار مفید می باشد. شیرین بیان دارای منیزیم ، کلسیم ، بتاکاروتن و فلاونوئید می باشد که در مقابل افسردگی بسیار مفید می باشد.
مفید برای بیماری سل
شیرین بیان برای درمان بیماری سل موثر است و باعث کاهش دوره ی درمان این بیماری می شود. چرا که دارای خاصیت ضد میکروبی بوده و برای عفونت های ریوی موثر است. اگر می خواهید بیماری سل را درمان کنید از شیرین بیان استفاده کنید.
کاهش استرس
استرس های متوالی باعث تاثیر بد بر روی غدد فوق کلیوی می شود. شیرین بیان باعث کاهش استرس و آرامش فرد می شود و این امر باعث می شود تا غدد کلیوی کمی استراحت کند. عصاره این گیاه باعث تقویت کلیه ها شده و میزان هورمون کورتیزول در بدن را افزایش می دهد.
سلامت و تقویت موهای سر
شیرین بیان باعث کاهش ترشح چربی و جلوگیری از ایجاد شوره سر می شود. اگر می خواهید به رشد موهای خود کمک کنید بهتر است از عصاره شیرین بیان استفاده کنید.
تقویت سیستم ایمنی بدن
شیرین بیان باعث تقویت سیستم دفاعی بدن می شود ، این گیاه باعث بالا بردن سطح اینترفرون و فعالیت سلول های ایمنی بدن می شود و باعث جلوگیری از بیماری های مختلف نظیر آنفلوآنزای آ می شود.
مفید برای رماتیسم مفاصل
شیرین بیان برای درمان التهاب های مختلف بدن نظیر رماتسیم بسیار موثر ایم باشد. این گیاه باعث کاهش سیتوکین می شود که این امر از درد و تورم جلوگیری می کند. اگر می خواهید رماتیسم مفاصل را درمان کنید از شیرین بیان کمک بگیرید.
بهبود زخم معده با شیرین بیان
یکی از راه های عالی برای درمان زخم معده استفاده از شیرین بیان می باشد. شیرین بیان روی زخم های پپتیک اثرات درمانی فوق العاده ای دارد. این گیاه با توجه به خواص بی نظیر خود باعث افزایش فشار خون یا افزایش وزن در بیماران نمی شود.
بهبود مشکلات باروری زنان
چای شیرین بیان برای درمان مشکلات باروری زنان موثر است ، این گیاه از بی نظمی هورمونی مانند تخمدان پلی کیستیک جلوگیری می کند. شیرین بیان باعث ترشح هورمون استروژن شده و برای درمان مشکلات باروری زنان موثر است.
شیرین بیان همچنین می تواند باعث منظم شدن تخمک گذاری شود. شیرین بیان باعث کاهش سطح تستوسترون سرمی در زنان می شود. همچنین این گیاه باعث افزایش باروری در خانم ها می شود.
خواص ضد چاقی شیرین بیان
عصاره این گیاه از چاقی پیشگیری می کند. عملکرد ضدچاقی روغن فلاونوئید موجود در این گیاه باعث کاهش قابل توجهی از بافت شکم و سطح تری گلیسیرید می شود.
سلامت پوست
شیرین بیان برای التیام پوست بسیار موثر است. برای درمان بیماری های پوستی مختلف نظیر اگزما می توان از این گیاه استفاده نمود چرا که دارای خاصیت ضدباکتریایی می باشد. مطالعات انجام شده نشان می دهد که استفاده موضعی از شیرین بیان برای تسکین تورم و خارش پوست موثر است. عصاره شیرین بیان دارای خاصیت روشن کنندگی پوست می باشد.
بهبود مشکلات یائسگی
ریشه شیرین بیان برای جلوگیری از بیماری های دوره یائسگی و سندروم پیش از قاعدگی موثر می باشد. شیرین بیان دارای ایزوفلاون می باشد که به حفظ و تعادل استروژن و پروژسترون کمک می کند. مطالعات نشان می دهد که شیرین بیان باعث کاهش گرگرفتی شبانه در زنان یائسه می شود.
جلوگیری از سرطان با شیرین بیان
شیرین بیان دارای اثرات پیشگیری در بیماری سرطان دارد. در برخی روش های چینی از شیرین بیان برای درمان سرطان استفاده می شود. این گیاه باعث جلوگیری از رشد سلول های سرطانی سینه می شود.
مضرات شیرین بیان
منع مصرف در دوران بارداری
شیرین بیان را در دوران شیردهی و بارداری به میزان زیادی مصرف نکنید ، چرا که باعث عوارض مختلف نظیر زایمان زودرس یا سقط جنین می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام کرده است که زنان شیرده و باردار از مصرف شیرین بیان خودداری کنند.
ایجاد فشار خون و مشکلات قلبی
شیرین بیان در برخی مواقع باعث افزایش فشار خون و همچنین باعث ایجاد عوارض قلبی می شود. اگر دچار نارسایی های قلبی هستید و یا فشار خون بسیار بالا دارید بهتر است در مصرف این گیاه احتیاط به خرج دهید. کودکان زیر ۱۰ سال نباید بیش از اندازه از این گیاه مصرف کنند چرا که برای آنها خطرناک است.
۴۶ خواص پزشکی شیرین بیان (مقاله سوم)
خواص شیرین بیان در طب سنتی
گرفتگی صدا – یبوست – عفونت گلو – برونشیت – طول عمر – خونریزی لثه – درد مثانه – حبس البول – زکام – زخم معده – فشارخون – دیابت – سرطان پوست – ترک دخانیات – تقویت اعصاب – تصلب شرائین – تنگی نفس – تب مزمن – سرطان معده – اسید اوریک – بواسیر – بلغم – پروستات – مجاری ادرار و…
شیرین بیان
* نامهای دیگر آن: مهک، بیخ مهک، متکی، میجو، مژو، سوس، اصلالسوس، مجو، مگ و مخ میباشد.
۱٫ طبع آن گرم و خشک است.
۲٫ برای آنژین ۱۰ گرم شیرینبیان را در ۲۵۰ سیسی آب سرد ریخته حرارت میدهیم تا به جوش آید سپس ۵ دقیقه بجوشد ۱۲ ساعت بگذارید بماند سپس صاف نموده طی چند نوبت تا شب به مدت یک هفته بنوشید.
۳٫ برای گرفتگی حنجره و صدا از روش شماره ۲ استفاده شود.
۴٫ برای عفونت گلو و برونشیت از روش شماره ۲ استفاده شود.
۵٫ برای یبوست مانند شماره ۲ تهیه گردد یک استکان آخر شب و یک استکان صبح ناشتا بنوشید.
۶٫ برای دل دردی که در اثر سوءهاضمه باشد یک فنجان از جوشانده ریشه شیرینبیان میل شود. طرز تهیه جوشانده ماننده شماره ۲ میباشد.
۷٫ جهت برطرف کردن سنگینی معده و هضم غذا بعد از غذا یک فنجان از جوشانده شیرینبیان میل شود.
۸٫ مصرف شیرینبیان باعث طول عمر میشود.
۹٫ برای خونریزی لثهها روزی ۲ بار با جوشانده شیرینبیان دهانشویه شود و برای تهیه این محلول ۲۰ گرم در۲۰۰ سیسی آب سرد مخلوط کرده بجوشد ۱۵ دقیقه دمکرده صاف نموده میل شود.
۱۰٫ برای زکام از روش آنژین استفاده گردد.
۱۱٫ برای درد مثانه از جوشانده شیرینبیان که شرح آن در روش شماره ۲ آمده است استفاده کنند.
۱۲٫ حبسالبول از روش شماره ۲ استفاده گردد.
۱۳٫ برای ورم و قرمزی چشم ۵۰ گرم شیرینبیان در یک لیتر آب سرد جوشانده ۱۲ ساعت بماند سپس صاف نموده چشم را بشوئید.
۱۴٫ ریشه شیرینبیان ۴ گرم در ۲۵۰ سیسی آب سرد جوشانده سپس دمکرده هر ۶ ساعت یک فنجان بنوشند خلطآور میباشد.
۱۵٫ جهت زخم معده ۳ گرم در ۱۵۰ سیسی آب جوشانده دمکرده به مدت ۱۲ ساعت بماند سپس روزی ۳ فنجان بنوشید.
۱۶٫ کسانی که فشار خون دارند از خوردن شیرینبیان خودداری کنند.
۱۷٫ برای بیماران دیابتی شیرینبیان ممنوع میباشد.
۱۸٫ کسانی که بحرانهای کبدی دارند منجمله صفرا و سیروز کبدی نباید استفاده کنند.
۱۹٫ مدت استفاده شیرینبیان نباید بیش از ۳ هفته باشد.
۲۰٫ شیرینبیان تقویتکننده غدههای فوق کلیوی میباشد.
۲۱٫ کسانی که میخواهند ترک دخانیات کنند هر زمان که میخواهند سیگار بکشند به جای آن ریشه شیرینبیان را بمکند.
۲۲٫ خوردن شیرینبیان ضد سرطان است.
۲۳٫ برای درمان زخم معده روزی ۲ گرم شیرینبیان را با عسل مخلوط نموده میل کنند.
۲۴٫ سعی کنید پوست ریشه شیرینبیان را جدا نموده از مغز آن استفاده کنید زیرا ممکن است پوست آن سمی باشد چون مار ریشه این گیاه را زیاد دوست دارد و خودش را به آن میمالد.
۲۵٫ کسانی که فشار خون آنها بالا است بعد از خوردن شیرینبیان آب هندوانه بنوشند.
۲۶٫ برای درمان لکههای سفید و زردی چشم برگ شیرینبیان را سائیده پودر آن را به چشم بکشند.
۲۷٫ برای رفع بوی بد بدن، زیر بغل و بین انگشتان پا برگ شیرینبیان را به صورت ضماد بگذارید.
۲۸٫ برای درمان سوختگیهای شدید برگ خشک شیرینبیان را سائیده با روغن زیتون مخلوط نموده به صورت مرهم بمالند.
۲۹٫ برای درمان زخمها و بریدگی پودر برگ خشک شیرینبیان را بپاشید.
۳۰٫ برای تقویت اعصاب ابتدا ریشه شیرینبیان را در آب سرد خیسانده سپس میجوشانیم ۱۲ ساعت بماند صاف نموده و از این جوشانده روزی ۳ فنجان بنوشند.
۳۱٫ برای تقویت نیروی جنسی ۴۰ گرم پودر شیرینبیان را با ۱۵۰ گرم عسل مخلوط نموده روزی یک قاشق چایخوری میل شود.
۳۲٫ برای جلای صورت ۲ گرم ریشه شیرینبیان، یک گرم شکر، یک گرم رازیانه را در ۲۰۰ سیسی آب خیسانده سپس حرارت داده صاف نموده روزی ۳ فنجان بنوشند.
۳۳٫ جهت افزایش ترشحات عادتماهانه ازجوشانده شیرینبیان بنوشند.
۳۴٫ ربالسوس از عصاره شیرینبیان بدست میآید به این صورت که ۸۰ گرم ریشه شیرینبیان را خرد نموده سپس در ۸۰۰ گرم آب مقطر به مدت ۱۲ ساعت خیسانده و باز مجدداً میگذاریم بماند تا تهنشین شود آنگاه آب صاف شده را با حرارت غیر مستقیم (بنماری) حرارت داده تا غلیظ شود این عصاره برای تمام مواردی که گفته شد مفید میباشد روزی ۳ قاشق مرباخوری میل شود.
۳۵٫ کسانی که تصلب شرائین دارند به مدت یک هفته از جوشانده شیرین بیان که در دستورهای قبلی آمده است میل کنند.
۳۶٫ کسانی که فشارخون آنها پائین است از جوشانده شیرینبیان استفاده کنند.
۳۷٫ برای تنگینفس از جوشانده شیرینبیان روزی ۳ فنجان بنوشند.
۳۸٫ برای جلوگیری از ریزش مو با جوشانده شیرین بیان موها را ماساژ دهید.
۳۹٫ برای تبهای مزمن ۲ گرم ریشه شیرین بیان را در ۱۵۰ سیسی آب جوشانده ۱۲ ساعت بماند سپس صاف نموده با ۲ گرم ترنجبین مخلوط نموده در ۲ نوبت میل شود.
۴۰٫ ریشه شیرینبیان برای سرطان پوست، معده و خون مفید میباشد.
۴۱٫ برای درمان انگل ۵۰ گرم ریشه شیرینبیان و ۵۰ گرم رازیانه را مخلوط نموده روزی ۵ گرم به مدت ۵ روز میل شود.
۴۲٫ برای رفع بیماری بلغم شیرینبیان مفید میباشد.
۴۳٫ جهت بواسیر از جوشانده شیرینبیان میل شود.
۴۴٫ برای اسید اوریک از جوشانده شیرینبیان استفاده شود.
۴۵٫ جهت سوزش مجاری ادرار ۱۰ گرم شیرینبیان را در ۲۵۰ سیسی آب سرد خیس نموده سپس با حرارت ملایم جوشانده ۱۲ ساعت بماند صاف کرده با کمی عسل شیرین نموده میل شود.
۴۶٫ برای ورم پروستات از روش شماره ۴۵ استفاده شود.