7 روش خانگی برای از بین بردن پلاک دندان ها - پورتال رنگی

دهان و دندان ۰۸ شهریور ۱۳۹۶ یک دیدگاه

7 روش خانگی برای از بین بردن پلاک دندان ها

تارتار یا پلاک دندان لکه های زرد رنگ و البته چسبناکی هستند که اغلب در قسمت داخلی دندان ها و بین زبان و دندان دیده می شوند ، این نقاط ریز و درشت به مرور موجب بروز مشکلات جدی برای سلامت عضو می شود.

پلاک دندان چیست ؟

تارتار یا همان پلاک دندان که برخی آن را با نام جرم می شناسند باکتریها چسبنده و نرم هستند که روی دندان ،زبان ،دندان مصنوعی و دندان طلا رشد پیدا می کنند.

7 روش خانگی برای از بین بردن پلاک دندان ها

آیا میتوان باکتری ها و پلاک دندان را در منزل پاک کنیم؟

با منظم مسواک زدن منظم و صحیح و از استفاده مواد طبیعی می توان در منزل تارتار ها را از روی دندان پاک کرد و به حفظ مینای دندان وجلوگیری از پوسیدگی و از دست دادن ان کمک می کنیم.


بیشتر بخوانید:

جرم گیری دندان با ۳ روش ساده و خانگی


7 نسخه خانگی و طب سنتی برای از بین بردن پلاک دندان

چگونه می توانیم باراه های طبیعی باکتری ها و باره ها را از بین بریم به یاد داشته باشید که اگر به طور منظم باکتری ها را از بین ببرید از پوسیدگی همیشگی دندان جلوگیری کرده اید.

رفع پلاک دندان با قرقره کردن روغن

این روش بسیار قدیمی است و برای سلامت کلی وبنابراین دهان و دندان مفید است استفاده از روغن نارگیل که حاوی اسیدلریک است و خاصیت آنتی میکروبی و ضد التهابی دارد باکتری هاو پوسیدگی های دندان را از طریق بیرون ریختن کاهش دهید.
یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل را 15 تا 20 دقیقه در دهان قرقره کنید و بعد بدون فرو بردن مواد رابیرون بریزید و در آخر مثل همیشه مسواک بزنید و این کار را دو تا سه بار در هفته بعد از بیدار شدن از خواب انجام دهید.

نکته : می توانید زبان را با روغن نارگیل ماساژ دهید تا باکتری ها از بین برود و یا با آب گرم و روغن کنجد این کار را انجام دهید.

جوش شیرین نسخه خانگی موثر برای نابودی پلاک دندان

چون جوش شیرین خاصیت آنتی باکتریایی دارد و از ورود باکتری به دهان و ایجاد باره جلوگیری می کند و ضد اسید معده است تعادل پ هاش را حفظ می کند و دندانها را سفید میکند.
یک قاشق چایخوری نمک و دو قاشق چای خوری جوش شیرین را داخل کاسه ترکیب و مسواک را در آن خیس کنید و مسواک بزنید.
می توانید جوش شیرین را روی مسواک نم دار بپاشید و مسواک بزنید و با آب ولرم بشویید.

نکته :در مصرف جوش شیرین دقت کنید چون ممکن است مصرف بیش از حد آن به مینای دندان آسیب بزند

جرم گیری و رفع پلاک دندان با استفاده از پوست پرتقال

پوست پرتغال در مبارزه با میکروارگانیزم دهان و سفید کردن لکه های دندانی موثر است هیدروکربن موجود در پوست پرتقال باکتریهای دندان را بدون اینکه به مینای دندان آسیب بزند از بین میبرد چون حاوی ویتامین 3 است.
قسمت داخلی پوست پرتقال تازه را روی دندان ها و زبان به مدت 2 تا 4 دقیقه بمالید دوتا تا چهار دقیقه صبر کنید و سپس با آب بشویید این کار را دو سه بار در هفته انجام دهید.

همچنین بخوانید:  روش از بین بردن سیاهی حفره های دندانی

نکته : پودر پوست پرتقال را با آب ترکیب تا خمیری به دست بیاید روی دندان ها بمالید و دقایقی بعدبشویید

آلوورا نسخه ی گیاهی رفع تارتار و پلاک دندان

خاصیت آنتی میکروبی آلوورا به درمان مشکلات دهان و دندان مثل ورم لثه کمک می کند و خارش زبان را تسکین می دهد و تنفس را تسهیل می بخشد

راههای متعدد استفاده از آلوورا برای جرم گیری دندان

1- ژل آلوورا را خارج کنید و به طور مستقیم روی زبان و دندان بکشید 10 دقیقه صبر کنید و بعد با آب سرد بشویید این کار را دوبار در روز چند روز انجام دهید.
2- یک قاشق چای خوری آلوورا با10 قطره روغن لیمو 4 قاشق چایخوری گلیسیرین سبزیجات چهار قاشق غذاخوری جوش شیرین در یک فنجان آب ترکیب تا خمیر به دست آید دقایقی این مواد را روی دندان بمالید و بعد با آب بشویید این کار راسه تا شش بار در هفته انجام دهید.

7 روش خانگی برای از بین بردن پلاک دندان ها

میخک برای پاک کردن پلاک دندان

در کل میخک دندان درد را تسکین می دهد و خاصیت ضد میکروبی و باکتریایی دارد و با میکروب های موجود در دهان مبارزه می کند.

راه های استفاده از میخک

1- مقداری روغن زیتون را با یک قاشق چای خوری پودر میخک ترکیب و روی دندان بمالید و دقایقی بعد با آب ولرم بشویید این کار را دو بار در روز انجام دهید
2- 1تا3میخک را بجوید برای سلامت کلی و بوی دهان موثر است
سرکه به راحتی پلاک دندان را از بین می برد
استیک اسید موجود در سرکه از آسیب مینای دندان و تجمع باکتری های دندان جلوگیری می کند و چون خاصیت ضد التهابی آنتی باکتریایی دارند به تسکین خارش زبان و پاکسازی فعالیت های باکتریایی کمک می کند.
دو قاشق چای خوری سرکه و1ق چ نمک را در نصف فنجان آب گرم ترکیب تا خوب نمک در ان حل شود بعد با این محلول یک یا دو بار در روز دهان را بشویید.

با دهانشویه پلاک دندان رفع می شود

مصرف دهانشویه ضدعفونی کننده و هیدروژن پراکسید عملکرد میکروب های دهانی دندانی راپاکسازی میکند چون باکتری و میکروب های دندانی را از بین میبرد.
یک قاشق غذاخوری دهانشویه ضدعفونی کننده رو با 3 قاشق غذاخوری هیدروژن پراکسید ترکیب و 1یا2دقیقه قرقره کنید و بد دهان را بشویید این کار را بعد از هر ور وعده غذایی یا حداقل یک بار در روز انجام دهید.

خطایی که باعث جرم گرفتن دندان ها می شوند

جرم های دندانی نقش مهمی در بروز و پیشرفت پوسیدگی و عفونت ها و بیماری های مربوط به لثه ها دارند. به همین دلیل باید از تشکیل آنها روی دندان ها پیشگیری کنید. اما همه ما روزانه عادت ها و خطاهایی داریم که به این مسئله دامن می زنند.دندان

همچنین بخوانید:  محصولی شگفت انگیز به پر کردن دندان ها خاتمه داد

در این مطلب شما را با هفت خطایی که باعث جرم گرفتن دندان ها می شوند، آشنا می کنیم .

یک:فقط یک بار در روز مسواک می زنید

مسواک زدن باعث می شود که پلاک های دندانی که نرم و چسبنده بوده و از بزاق، باقیمانده مواد غذایی و باکتری ها تشکیل شده اند از بین بروند. اگر این پلاک ها به خوبی از سطح دندان پاک نشوند، کلسیفیه شده (رسوب املاح کلسیم) و به جرم دندان تبدیل می شوند .
اگر متوجه شده اید که دندان هایتان با سرعت بیشتری جرم می گیرد، باید به جای یکبار، دو بار در روز و هر بار به مدت حداقل دو دقیقه با مسواکی نرم مسواک بزنید. لازم است که این کار را با دقت انجام دهید. دندان های بالا و پایین را به طور جداگانه مسواک بزنید و همیشه از طرف لثه ها به سمت دندان ها پیش بروید. نباید مسواک زدن بخش داخلی دندان ها را فراموش کنید .

دو:مواد غذایی شیرین و چسبناک زیادی مصرف می کنید

مواد غذایی چسبناک و شیرین مانند سوهان، گز و … باعث تشکیل پلاک دندان می شوند، چون به سطح دندان ها می چسبند. هر چه میزان این پلاک ها بیشتر شود، به این معنی است که احتمال جرم گرفتن دندان ها نیز بالا می رود .
برای داشتن دندان ها و لثه های سالم لازم است که هر شش ماه یکبار و در برخی موارد خاص، بیش از این دندان هایتان را جرمگیری کنید
برای پیشگیری از این مشکل باید از مصرف زیاد مواد غذایی شیرین و چسبناک مانند موز، میوه های خشک، پاستیل و غیره بپرهیزید و بعد از مصرف، دندان هایتان را مسواک بزنید. اگر امکانش نیست حداقل بعد از مصرف این مواد غذایی، دهانتان را با آب شستشو دهید تا بقایای مواد غذایی از روی دندان ها پاک شوند .

سه:از خمیردندان استفاده نمی کنید

برخی افراد فکر می کنند مسواک زدن به معنای سابیدن دندان ها است. اکثر افراد نیز بدون خمیردندان و با بی دقتی تمام مسواک می زنند. درست است که استفاده از خمیردندان الزامی نیست، اما این ماده به پیشگیری از جرم دندان ها کمک زیادی می کند. همه خمیردندان ها حاوی ذرات سیلیس هستند که به عنوان یک ماده سابنده در فرمولاسیون آنها استفاده می شود و کار زدودن پلاک دندانی را ساده تر می سازد .
توصیه می کنیم به جای استفاده از خمیردندان های موسوم به ضدجرم، از خمیردندان های حاوی فلوئور استفاده کنید که در پیشگیری از پوسیدگی دندان ها نیز موثر هستند. خمیردندان های ضدجرم به دلیل اینکه به دفع پلاک دندان ها و باکتری های تشکیل دهنده آن کمک می کنند، با این نام خوانده می شوند. اگر شما دچار مشکلات دهانی مانند مشکلات مربوط به لثه ها یا حساسیت دندانی هستید، برای انتخاب خمیردندان مناسب با دندانپزشک مشورت کنید .

همچنین بخوانید:  رنگ زبان شما نشانگر سلامتی شماست

چهار:جرمگیری نمی کنید

خیلی از افراد از جرمگیری وحشت دارند و آن را عاملی برای خراب شدن دندان ها می دانند. اما جرمگیری که توسط دندانپزشک انجام می شود باعث رفع جرم های موجود روی دندان ها و زیر لثه می شود و تاثیر پیشگیرانه نیز دارد. در واقع مناطقی که دارای جرم باشند، راحت تر پلاک ها را نیز به خود جذب می کنند و دوباره جرم بیشتری روی هم انباشته می شود .
برای داشتن دندان ها و لثه های سالم لازم است که هر شش ماه یکبار و در برخی موارد خاص، بیش از این دندان هایتان را جرمگیری کنید. پزشک متخصص بیشتر راهنمایی تان خواهد کرد .

پنج:از نخ دندان استفاده نمی کنید

باو ر های رایج غلطی در خصوص نخ دندان وجود دارد و خیلی از افراد سراغ آن نمی روند . اما تمیز کردن فضای بین دندان ها با کمک نخ دندان برای تکمیل کار مسواک لازم و ضروری است. این کار باعث می شود که پلاک های دندانی فضای غیرقابل دسترس مسواک، یعنی بین دندان ها و زیر کناره های لثه ها که باعث تشکیل جرم در این مناطق می شوند از بین بروند .
متخصصان توصیه می کنند که روزانه یک بار و شب ها برای تکمیل تاثیر مسواک، فضای بین دندان ها را به کمک نخ دندان تمیز کنید. این کار به ویژه برای افرادی که از مشکلات مربوط به لثه رنج می برند لازم است. فضای باز بین دندان ها (که در برخی موارد به دلیل افتادن دندان ایجاد می شود) جزو مناطقی هستند که بیشترین پلاک را به خود می گیرند .

شش:سالانه حداقل یکبار به دندانپزشک مراجعه نمی کنید

به خوبی می دانیم که هزینه های دندانپزشکی سرسام آور است. به همین دلیل هم اکثر مردم زمانی به دندانپزشک مراجعه می کنند که دندانشان در وضعیت نامساعدی قرار دارد. اما این کار وضعیت را بدتر می کند .
یادتان باشد ترمیم دندانی که به درستی صورت نگرفته باشد، یعنی ماده آمالگام یا کامپوزیت که برای پرکردن دندان استفاده می شود و تاج دندان بالاتر یا پایین تر از سطح دندان قرار بگیرد باعث بیشتر شدن پلاک دندانی شده و به این ترتیب جرم دندان نیز بیشتر می شود. لازم است که هر سال برای کنترل وضعیت دندان ها به دندانپزشک مراجعه کنید .

هفت:ارتودنسی لازم را انجام نمی دهید

اگر وضعیت قرارگیری دندان هایتان درست نیست و به اصلاح دندان ها روی هم سوار شده و جفت و جور نباشند، نیاز به ارتودنسی وجود دارد. افرادی که این کار را انجام نمی دهند، بیشتر در معرض جرم گرفتن دندان ها قرار می گیرند .
پلاک دندانی در مناطقی که مسواک به دندان ها نمی رسد، بیشتر شکل می گیرد. انجام ارتودنسی باعث ردیف و مرتب شدن دندان ها شده و روشی برای پیشگیری از پوسیدگی و جرم دندانی محسوب می شود .

زندگی رنگی با پورتال رنگی

Subscribe
Notify of
1 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
آرشن ایرانی نژاد
شهریور ۹, ۱۳۹۶ ۹:۰۴ ق.ظ

چقدرخوب وکامل.