ارتباط مستقیم سرطان در دوران کودکی و بیماری قلبی در بزرگسالی - پورتال رنگی

بهداشت و سلامت کودک , سرطان , سیستم قلبی عروقی ۲۷ اسفند ۱۳۹۶ بدون دیدگاه

ارتباط مستقیم سرطان در دوران کودکی و بیماری قلبی در بزرگسالی

ارتباط مستقیم سرطان در دوران کودکی و بیماری قلبی در بزرگسالی

سرطان در دوران کودکی خطر ابتلا به بیماری های قلبی در بزرگسالی را  افزایش می دهد

بزرگسالانی که از سرطان دوران کودکی جان سالم به در برده اند، بیشتر در خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته هستند.

محققان آلمانی از سلامت دراز مدت کسانی که  در دوران کودکی خود از سرطان جان سالم به در برده اند در مقایسه با بقیه جمعیت تحقیق کرده اند. این مطالعه  نشان داد که بازماندگان از این بیماری، به عنوان بزرگسالان، در مقایسه با جمعیت عموم، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی بودند.

این مطالعه پیشرفت های پزشکی، بهبود درمان و میزان بقا برای کسانی که در معرض سرطان در دوران کودکی بودند را نشان میدهد . اما این نتایج به آن معناست که توجه بیشتری به اثرات جانبی ناخوشایند در بازماندگان صورت گرفته است.

تحقیقات از اکتبر 2013 تا فوریه 2016 بر روی 951 سرباز آلمانی بازنشسته که در دوران کودکی سرطان داشته اند، انجام شده است. افرادی که بین 23 تا 48 سال داشتند.در بخشی از مطالعه به بررسی عواقب بیماری های قلب و عروق در بازماندگان بزرگسال که در دوران کودکی مبتلا به سرطان بودند پرداخته شده است. محققان سابقه پزشکی شرکت کنندگان را بررسی کردند و توجه کردند که آیا آنها سیگاری بوده اند یا نه و یا یک عضو سیگاری در خانواده داشته اند و آیا سابقه مشکلات قلبی داشتند. نتایج با بیش از 15000 نفر از جمعیت عمومی مقایسه شد.

“نتایج ما نشان می دهد که بازماندگان سرطان دوران کودکی بیشتر در خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی هستند”، همچنین پروفسور جرگ فابر عضو دانشگاه جوهانس گوتنبرگ منز آلمان بر روی این موارد مطالعاتی انجام داده است.

همچنین بخوانید:  توصیه داغ برای کاهش تاثیر گرما بر فشار خون سالمندان

نتایج نشان میدهد خطر بیشتر شدن بیماری قلبی عروقی به طور معمول در بازماندگان سرطان دوران کودکی افزایش می یابد. یافته های این تحقیق نشان می دهد که بازماندگان سرطان دوران کودکی خطر بیشتری نسبت به افراد معمولی دارند که ممکن است منجر به مرگ زودرس شود.

فشار خون بالا و اختلالات چربی خون به عنوان عوامل مهمی که باعث ایجاد بیماری های قلبی و سکته مغزی شده اند شناسایی شدند. این علایم بیشتر در شرکت کنندگان به نظر می رسید، در حالی که در جمعیت عمومی، 23 درصد تشخیص داده شد و در این افراد 28 درصد تشخیص داده شد.

“ما همچنین دریافتیم که تعداد قابل توجهی از بازماندگان سرطان دوران کودکی در معاینه بالینی خود برای شناخت عوامل بیماریهای قلبی عروقی حضور داشتند. برای مثال، تنها 62 نفر از 269 نفر دچار اختلال دوپامین بوده اند، در نتیجه 207 مورد که تقریبا 80 درصد می باشند دچار فشار خون بالا بودند.

دیس ليپيدمي بیماری است که با مقادير غيرعادي کلسترول و چربي ها (ليپيدها) در خون مشخص مي شود که احتمال گرفتگی رگ در قلب را افزايش مي دهد. اما علائم اولیه این بیماری در بیماران ممکن است از بین برود. در بعضی موارد پیگیر نبودن در طولانی مدت بیشتر به بازگشت سرطان کمک می کند.

پروفسور فابر افزود: “معمولا بازماندگان تنها 5 تا 10 سال پس از اتمام درمان دنبال می شوند و این خطر بازگشت سرطان و عوارض جانبی آنها را بیشتر میکند. “در دستورالعمل های فعلی ارزیابی های قلبی عروقی فقط برای گروهی از افراد زیر شناخته شده است که در معرض خطرند، مانند  بیمارانی که تحت درمان با آنتراسیکلین و یا پرتودرمانی هستند.”

همچنین بخوانید:  آیا حجامت در درمان سرطان موثر است؟

شیمی درمانی و پرتودرمانی که برای درمان سرطان در کودکان استفاده می شود، بر روی سلول های قلب و عروق خونی تاثیر می گذارد. با توجه به اقدامات پیشگیرانه، پروفسور وایلد، پیش از شروع غربالگری سیستماتیک، بر اندازه گیری فشار خون و چربی تاکید می شود.

وی گفت: ” اصلاح شیوه زندگی و درمان فشار خون بالا ممکن است از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در دراز مدت، کمک کند.”

منبع

Subscribe
Notify of
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
View all comments