اطلاعات کامل درباره بلیچینگ دندان (سفید کردن دندان) - پورتال رنگی

دهان و دندان ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ یک دیدگاه

بلیچینگ دندان (سفید کردن دندان)

ما در بخش سلامت پورتال رنگی سعی می کنیم مطالب بروز در حوزه پزشکی و سلامت را برای شما کاربران عزیز گردآوری کنیم و در این مقاله برای شما خبری درمورد سفید کردن دندان را گرداوری کرده ایم. با ما همراه باشید.

تفاوت بلیچینگ دندان در خانه و بلیچینگ دندان در مطب چیست ؟

داشتن دندان‎های خراب، زرد و معیوب می تواند تاثیر نامطلوب بر زندگی و حتی حرفه افراد داشته باشد که این امر در زنان بیشتر صدق می‎کند. در این مطلب درباره روش های اصولی سفید کردن دندان ها اشاره می کنیم.

مهمترین نکته در مورد دندان ها تمیز و سفید بودن سطح آن است که در سال های اخیر محصولات زیادی برای سفید کردن دندان ها در داروخانه ها و سوپرمارکت ها ارائه می شود اما استفاده از آنها ممکن است برای خیلی از افراد جای تردید داشته باشد.

اطلاعات کامل درباره بلیچینگ دندان (سفید کردن دندان)

بلیچینگ دندان چیست ؟

دندان ها بخش بسیار مهم و حساس دربدن هستند تا آنجاکه یکی از مهمترین جنبه های زیبایی صورت به شمار می آیند. مهمترین نکته در مورد دندان ها تمیز بودن میان آن ها و سفید بودن سطح دندان است.

پودر های شیمیایی بسیاری تا به حال وارد بازار شده اند که توانایی سفید کردن دندان ها را دارند، اما باید عواقب آن ها را نیز پذیرفت.
در سال های اخیر هم محصولات زیادی برای بلیچینگ (سفیدکردن) دندان ها در داروخانه ها وسوپرمارکت ها ارائه می شود که غلظتی کمتر از ده درصد دارند و به علت نظارت نداشتن دندانپزشک بر مراحل درمان استفاده از آن ها توصیه نمی شود.
یک عضو دندانپزشک شورای عالی نظام پزشکی با اشاره به اینکه بطور کلی یکی از نارضایتی های مردم و بیماران از رنگ دندانهایشان است، بیان کرد:علی رغم تصور اغلب مردم از رنگ طبیعی دندان که سفید قلمداد می شود، باید گفت طیف رنگ طبیعی دندان از سفید شروع شده و تا قهوه ای را در بر می گیرد و ترکیبی از رنگهای سفید، زرد، نارنجی، خاکستری و قهوه ای است.

وی افزود:رنگ دندان به عوامل ژنتیکی، محیط رشد و نمو کودکان و آب آشامیدنی منطقه محل زندگی از نوزادی تا سنین ٨ تا ٩ سالگی بستگی دارد.
وی با بیان اینکه یک سری از نیازهای درمانی که در حیطه دندانپزشکی مورد پرسش مراجعه کنندگان قرار می گیرد، درخواست سفید کردن دندانهایشان است؛ تصریح کرد:این نیاز با بررسی و معاینه و لحاظ برخی ملاحظات تشخیصی-درمانی، در موارد بسیاری قابلیت اجرا دارد.

سفید کردن دندان مشروط بر نداشتن مشکلات پاتولوژیک

برای سفید کردن دندان ها که در اصطلاح پزشکی به بلیچینگ معروف است از یک ماده مؤثر سفید کننده که بر روی مینای دندان عوارض سوء و مخرب نداشته باشد استفاده می شود و روشهای مصرف این ماده بر روی دندان باعث تغییراتی در روشهای درمانی آن شده است.

همچنین بخوانید:  روشهای خانگی برای درمان آبسه دندان

عضو دندانپزشک شورای عالی نظام پزشکی در خصوص علاقه اکثر مردم به سفید کردن دندان های خود عنوان کرد:فقط مواردی از زردی دندان ها را می توان سفید کرد که دندان ها مشکلات پاتولوژیک یا تکاملی نداشته باشند.

وی افزود:در برخی از نقاط یا نواحی رنگ پریده بر روی سطح دندان که به دلیل مشکلات ساختاری در مراحل تشکیل دندان بوجود آمده است یا نشان دهنده مراحل اولیه پوسیدگی دندانی است یا نواحی رنگی به دلایل مشکلات و شرایط حین رشد بیمار، از این روش درمانی نمی توان بهره برد.

ایشان با اشاره به اینکه دو روش کلی برای سفید کردن دندان وجود دارد اظهار کرد:در روش اول بیمار می تواند در منزل بعد از قالب گیری توسط دندانپزشک و درست کردن قالبهایی متناسب با قوس فکی و آموزش نحوه استفاده آن، ماده مؤثر را درون قالب قرار داده و بر روی دندان ها به مدت معینی در طول روز قرار دهد.
وی ادامه داد:این روش بین یک تا چهار هفته و بطور میانگین سه هفته طول می کشد و پس از طی این مدت، دندان ها درجاتی سفیدتر می شوند.

عضو دندانپزشک شورای عالی نظام پزشکی سفید کردن دندان ها در مطب را به عنوان روش دوم معرفی کرد و گفت::در مطب دانپزشک با انواع دستگاههای تاباننده نور بر روی ماده مؤثر سفید کننده که حاوی گیرنده های نوری است عمل سفید کردن دندان ها را انجام می دهد.

به گفته وی این گیرنده های نوری که فعالیت ماده مؤثر سفید کننده را تسریع می کنند، یا در طول موج حدود ٤٧٠ نانومتر هستند که با دستگاههای مولد نور آبی رنگ انجام می شود که در حدود یک تا دو ساعت طول می کشد یا با استفاده از نور لیزر و در طول موج ٩٤٠ یا ٩٨٠ نانومتر انجام می شود که زمانی در حدود ٣٠ دقیقه به طول می انجامد و پس از اتمام درمان، دندان ها درجاتی سفیدتر می شوند.
نوع دیگر سفید کردن دندان ها در مطب، بدون کاربرد دستگاههای مولد نور یا لیزر است که صرفاً ماده مؤثر سفید کننده پس از آماده سازی، بر روی دندان ها قرار گرفته و در مدت زمان کمتر از یک ساعت، اثر سفیدکنندگی خود را اعمال می نماید.

وی اظهار کرد:در روشهای سفید کردن دندان ها در مطب، ممکن است نیازبه تکرار درمان در یک یا چند جلسه دیگر باشد و در همان جلسه اول نتیجه مطلوب حاصل نشود.
عضو دندانپزشک شورای عالی نظام پزشکی تاکید کرد:در روش سفید کردن دندان ها در مطب، حتماًتمامی بافتهای نرم دهانی مانند لثه ها، زبان، مخاط لب و گونه باید توسط مواد خاصی پوشانده شود تا از بروز سوختگی شیمیایی آنها جلوگیری به عمل آید.

همچنین بخوانید:  7 روش خانگی برای از بین بردن پلاک دندان ها

اطلاعات کامل درباره بلیچینگ دندان (سفید کردن دندان)

معایب و مزایای سفید کردن دندان ها را بشناسید

شاید مهم ترین مزیت استفاده از این نوع درمان ها ارتقای زیبایی فرد در هنگام لبخند و در برخی افراد افزایش اعتماد به نفس آنها در روابط اجتماعی است، اما جالب است بدانید که سفید کردن دندان ها با معایب و عوارض جانبی نیز می تواند همراه باشد.

سفید شدن و تغییر رنگ دندان ماندگار نیست و بعد از مدتی، رنگ دندان به رنگ اولیه آن نزدیک می شود که می تواند باعث بروز تحریکات عصب دندان و افزایش حساسیت در دندان ها شود.

به گفته وی عادات غذایی بیمار از جمله مصرف مواد غذایی رنگی نظیر چای، قهوه، نوشابه های رنگی، استعمال دخانیات و عدم رعایت دقیق بهداشت دهانی می تواند عامل زودتر از دست دادن نتایج درمان سفید کردن دندان ها باشد.

عوامل تاثیرگذار بر تغییر رنگ دندانها

اگر دندان های شما بدون هیچ دلیل مشخصی تغییر رنگ داده اند و همچنین علائم دیگری نیز ظاهر شده اند به یک دندانپزشک مراجعه کنید تا علت آن را تشخیص دهد و درمان مناسب را توصیه کند.

دلایل مختلفی برای بدرنگ شدن دندان ها وجود دارند که عبارتند از:

1- بدرنگ شدن دندان توسط مواد خوراکی و آشامیدنی : قهوه، چای، نوشابه ها، برخی آبمیوه ها و آب سبزیجات (مثل آب سیب و آب گوجه فرنگی) می توانند باعث لکه دار شدن دندان ها شوند.

2- مصرف تنباکو و بدرنگ شدن دندانها : کشیدن سیگار یا جویدن تنباکو می تواند دندان ها را لکه دار کند.
3- تمیز نگه نداشتن دندان ها: مسواک زدن و کشیدن نخ دندان به طور منظم می تواند پلاک دندان و مواد ایجاد کننده لکه دندانی مثل قهوه و تنباکو را از بین ببرد و از تغییر رنگ دندان ها جلوگیری کند.
4- تاثیر بیماری ها بر بدرنگ شدن دندانها: بیماری های مختلفی می توانند روی مینا (سطح سفت روی دندان) و عاج دندان (ماده زیر مینای دندان) تأثیر بگذارند و باعث تغییر رنگ دندان ها شوند.
برخی روش های درمانی نیز می توانند روی رنگ دندان مۆثر باشند. به عنوان مثال رادیوتراپی (اشعه درمانی) گردن و سر و نیز شیمی درمانی می توانند باعث بدرنگ شدن دندان ها شوند.به علاوه ابتلا به برخی عفونت ها در مادران باردار می تواند با تأثیر برروی رشد مینای دندان جنین، باعث تغییر رنگ دندان ها در نوزاد شود.

تاثیر داروها بر روی تغییر رنگ دندان

5- داروها: دادن داروی آنتی بیوتیک تتراسایکلین و دوکسی سایکلین به کودکان زیر سن 8 سال که هنوز دندان هایشان در حال رشد است، باعث تغییر رنگ دندان ها می شود.
استفاده از دهانشویه های حاوی کلرهگزیدین و ستیل پیریدینیوم کلراید باعث ایجاد لکه دندانی می شود. آنتی هیستامین ها (مثل بنادریل)، داروهای ضد روان‌پریشی و داروهای فشار خون بالا نیز می توانند باعث تغییر رنگ دندان ها شوند.

همچنین بخوانید:  روش های طبیعی از بین بردن بوی بد دهان

6- تاثیر مواد دندانپزشکی بر بدرنگ شدن دندانها: برخی مواد مورد استفاده در دندانپزشکی مثل مواد پرکننده دندان و خصوصا مواد حاوی سولفید نقره باعث ایجاد رنگ خاکستری مایل به سیاه در دندان ها می شوند.
7- افزایش سن: با افزایش سن، لایه بیرونی مینای دندان کم کم ساییده می شود و رنگ زرد طبیعی عاج دندان را آشکار می کند(عاج در زیر مینای دندان است) و باعث بدرنگ شدن دندان می شود.

8- عوامل ارثی و ژنتیک در بدرنگ شدن دندان: برخی افراد به طور ژنتیکی، دندان های روشن تر و یا تیره تری نسبت به بقیه دارند.
9- عوامل محیطی: استفاده زیاد از فلوراید باعث تغییر رنگ دندان ها می شود. این فلوراید اضافی می تواند از طریق منابع طبیعی (مثل آب آشامیدنی با فلوراید زیاد) یا دهانشویه، خمیردندان، فلوراید درمانی در کودکان یا مصرف مکمل آن به بدن وارد شود.
10- آسیب و صدمات: به عنوان مثال آسیب ناشی از افتادن در کودکان و ضربه به دندان، می تواند تشکیل مینای دندان را مختل کند، زیرا دندان های کودکان هنوز در حال رشد هستند. همچنین آسیب ها و صدمات می تواند باعث تغییر رنگ دندان ها در بزرگسالان شود.

چطور از تغییر رنگ دندان ها جلوگیری کنیم؟

با ایجاد چند تغییر ساده در شیوه زندگی تان می توانید از بدرنگی دندان ها جلوگیری کنید به عنوان مثال اگر خیلی قهوه می نوشید یا سیگار می کشید، مقدار آن را خیلی کم و یا حتی قطع کنید.
همچنین به طور منظم مسواک بزنید و نخ دندان بکشید تا دندان هایتان تمیز بماند و هر شش ماه یکبار به بهداشت کار دهان و دندان مراجعه کنید تا دندان هایتان را تمیز کند.
اگر دندان های شما بدون هیچ دلیل مشخصی تغییر رنگ داده اند و همچنین علائم دیگری نیز ظاهر شده اند به یک دندانپزشک مراجعه کنید تا علت آن را تشخیص دهد و درمان مناسب را توصیه کند.

چه روش هایی برای سفید کردن دندان ها وجود دارد؟

روش سفید کردن دندان ها، بسته به علت تغییر رنگ آنها مختلف هستند و می توانند شامل موارد زیر باشند:
1- یادگیری روش صحیح مسواک زدن و نخ دندان کشیدن از یک دندانپزشک
2- پرهیز از مصرف موادغذایی و نوشیدنی هایی که باعث تغییر رنگ و لکه دار شدن دندان ها می شوند.
3- باندینگ دندان (پیوند دندان)
4- روکش کردن دندان
5- استفاده از مواد سفیدکننده دندان با تجویز دندانپزشک
6- استفاده از روش های سفیدکردن دندان در دندانپزشکی
7- استفاده از مواد سفیدکننده دندان که نیاز به نسخه دندانپزشک ندارند.

زندگی رنگی با پورتال رنگی

Subscribe
Notify of
1 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
اشی
خرداد ۳۱, ۱۳۹۶ ۴:۳۲ ب.ظ

مطلب خوبی بود فقط اگر میشه نکاتی درباره ای خونگی دندان را سفید کردن را هم بگوید